Puchero

Puchero

Ingredients Carnes de diversos tipus (vedella, corder, pollastre, gallina, porc, colomí si n'hi haguera i un bon os de pernil), cigrons, creïlles, carlota, chirivía, nap, napicol, cabdell, porro, cards (‘penques del nuguet’ les millors), api, moniato i… si es disposa...

Pa perdut

Pa perdut

Ingredients Preparació El ‘pa perdut’, com diu Georges, traducció francesa de la nostra ‘llesca amb ou’ s'elabora amb rodanxes de pa del dia anterior remullades en llet. Escorregudes, s'arrebossen en ou batut i frigen en abundant oli fins que estiguen daurades....

Paella

Paella

Ingredients Preparació La paella és, sense cap dubte, el més universal dels plats espanyols. Confeccionat a base de carn de pollastre i conill, verdures i arròs, admet nombrosíssimes variants en funció dels ingredients utilitzats que canvien la seua denominació:...

Pastissets de moniato

Pastissets de moniato

Ingredients Preparació  Prèviament es prepara el ‘confitat’ hierviendo els moniatos i passant-los pel pasapuré i afegint el sucre per a coure en el foc com una melmelada. Se li afegeix canyella en brut i raspadures de llimona. Es deixa refredar per a la seva...

Aigua Llimona

Aigua Llimona

Ingredients Preparació Bullir l'aigua amb el sucre (la quantitat a el gust) i les peles de llimona, canyella en branca i el suc de llimona a l'gust. Se li pot donar color afegint sucre caramel·litzat. Dur a congelador remenant de tant en tant perquè quedi...

Els Grinyons

Els Grinyons

Ingredients (Recepta per a sis persones): 250 gr. de blat picat. 500 gr. de cigrons (poden substituir-se per fesols). ½ kgr. de penques tallades a trossets. 3 naps, quatre pastanagues, col i una mica de xirivia. Porc (peu, cua, costelles ... segons preferències, sense...

Espencat

Espencat

Ingredients Preparació També conegut en altres pobles com 'esgarraet', és un dels més populars preparats per als sopars, sobretot estiuenques. Consisteix en el rostit d'albergínies, pebrots, ceba i tomàquets, que revesteixen un gust especial quan estan rostits a la...

Coca llimona

Coca llimona

Ingredients ous llet oli sucre ratlladures de llimona llimonades 'de paperet' farina. Preparació Es puja el punt a les clares i s'afegeixen els rovells, l'oli, les ratlladures de llimona, la llet, les llimonades barrejades i la farina. La quantitat depèn de la mida de...

La Borra

La Borra

Ingredients Preparació La 'esborra' és un dels guisats més característics i antics de la cuina alacantina, avui ja pràcticament desaparegut de la cuina diària i només localitzable a la cuina familiar d'alguns pobles de la Marina. La 'esborra' és una forma de...

Rotllets

Rotllets

Ingredients Farina. Sucre. Ratlladures de llimona. Ous. Oli d'oliva. Llimonades 'de paperet'. Preparació Es dóna el punt a la clara d'ou i s'afegeix el sucre, els rovells, la llimona, l'oli i la farina que admeti. Afegir després les llimonades i fer els rotllets...

Monas

Monas

Ingredients 6 ous. 1/2 kg de sucre. 2 gots de llet tèbia. 2 gots d'oli d'oliva. 1 got d'aigua tèbia per diluir el llevat de forn Llimona ratllat. Llevat. Farina, la que admeta (aproximadament 2'5 quilos). Preparació Desfer el llevat amb l'aigua, afegir l'oli, la llet,...

Arròs amb fesols

Arròs amb fesols

Ingredients Per a 4 comensals: 1kg. d'arròs. 2 ossos de porc. 250 gr. de magre de porc. 250gr. de cards. 250 gr. de mongetes. 2 naps. 2 fulles de col. Preparació Posar en remull les mongetes la nit anterior. Posar a bullir una cassola amb un litre i mig d'aigua...

Coques

Coques

Ingredients 1kg de farina. 2 gots d'aigua tèbia. 1 got d'oli. 1 cullerada sopera de sal. 50 gr. de llevat. Preparació Es posa la farina en un atuell i se li afegeix el llevat (desfer prèviament), els dos gots d'aigua, l'oli i la sal i es va pastant fins aconseguir que...

Arròs Caldós amb Mongetes, Cards i Naps

Arròs Caldós amb Mongetes, Cards i Naps

Ingredients Per a 4 comensals: 200 g de mongetes blanques, posades en remull el dia anterior. 400 g de jarret de porc. 1 peu de porc. 100 g de cansalada sense salar. 4 botifarres de ceba. 1 blanc. 4 naps petits. 350 g d'arròs. Safrà i sal. Preparació Posar les...

Arròs al Forn

Arròs al Forn

IngredientsPer a 4 comensals: 1,5 litres de brou de cuit. 200 gr. de costella de porc trossejada. 500 gr. d'arròs. 250 gr de cigrons cuits. 2 tomàquets madurs partits. 3 patates tallades a rodanxes. 4 botifarres de ceba. 100 gr. de cansalada de porc. 1 cap d'alls....

Share This