Ingredients

Pastissets de moniato

Preparació 

  • Prèviament es prepara el ‘confitat’ hierviendo els moniatos i passant-los pel pasapuré i afegint el sucre per a coure en el foc com una melmelada. Se li afegeix canyella en brut i raspadures de llimona. Es deixa refredar per a la seva utilització posterior.
  • La massa del ‘pastisset’ s’elabora amb sucre, farina, oli i anís sec. El millor, sense cap dubte, el ‘Anís Candela’ (per a alguna cosa és del meu poble).
  • La massa és molt delicada de preparació. En un cassó es posa un got d’oli, un got de sucre i un got d’anís. Quan sembla que esclafirà a bullir, s’aboca la farina que admeti (gairebé un quilo) i es va ‘escaldant’ la massa fins que no es pegui a l’espàtula.
  • Amb aquesta massa es van fent boletes que s’aixafen amb un plat sobre un plàstic i es posa una cucharadita de ‘confitat’ com a farcit i es tanca formant com una cresta.
  • Es col·loquen en una safata de forn i couen a forn fort fins que comencin a prendre color. Es treuen i sobre ells s’empolvora amb canyella en pols.
    Són dolços propis de Nadal amb moltes calories i per a paladars exquisits.