Ingredients

Per a 4 comensals:

  • 200 g de mongetes blanques, posades en remull el dia anterior.
  • 400 g de jarret de porc.
  • 1 peu de porc.
  • 100 g de cansalada sense salar.
  • 4 botifarres de ceba.
  • 1 blanc.
  • 4 naps petits.
  • 350 g d’arròs.
  • Safrà i sal.

Preparació

  • Posar les mongetes en olla a foc amb uns 3 litres d’aigua, la carn de porc, la mà, la cansalada, el blanc i els naps i deixar coure a foc lent afegint la sal a mitja cocció.
  • Si es fa en olla exprés, es necessitaran uns 30 minuts, si és en olla tradicional calcular a el menys hora i mitja. Eliminar de l’brou les carns. Deixeu-les refredar una mica abans de tallar-les a trossos perquè no es desfacin.
  • Quan no quedi en l’olla més que les mongetes i els naps amb el brou, s’afegeix el safrà i l’arròs i es cou a foc mitjà durant uns 20 minuts. A meitat de la cocció afegir les carns trossejades i les botifarres de ceba senceres per evitar que es desfacin.
  • És important recordar que aquest és un plat fort, típic d’hivern i que ha de quedar caldós, de manera que convé abans de tirar l’arròs observar com anem de brou i si fos necessari afegir una mica d’aigua calenta, abans d’incorporar-lo.